Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Ο Χρονοπειρατής


Καταβάθος είμαι, ακόμη, άνθρωπος. Ή, ας πούμε, πως έτσι νομίζω. Μπορεί και να ελπίζω.



Αξίζει τον κόπο μιά βόλτα στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιως, στα πλαίσια του 2nd Emotion Pictures, να δείτε, με τον πρωινό σας καφέ, την πρώτη μικρού μήκους τεκμηρίωσης (όπερ ντοκιμαντέρ) της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδας Μαρίνας Δανέζη "Ο Χρονοπειρατής". Σημειώτσε αυτό το όνομα-κάπου στα πίσω κιτάπια της πληροφορικής.

Ο χρονοπειρατής (The Pirate of Time)
Μαρίνα Δανέζη, Ελλάδα, 2008, 25 λεπτά

Σύνοψη: Η Μαρίνα και η Μαρία γνωρίστηκαν πριν από δεκαοκτώ χρόνια. Τις ενώνουν οι εμπειρίες και οι σκανταλιές των παιδικών τους χρόνων. Σήμερα, η Μαρίνα σπουδάζει θέατρο και δουλεύει ως αφηγήτρια παραμυθιών. Η Μαρία σπουδάζει ψυχολογία και παράλληλα γράφει ποιήματα, παραμύθια και στίχους τραγουδιών. Τα δυο κορίτσια έχουν μάθει να ονειρεύονται και να δημιουργούν μαζί. Η Μαρίνα, χάρη σ' ένα παραμύθι της φίλης της, επισκέπτεται το κέντρο αποκατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση όπου είχαν γνωριστεί. Η Μαρία, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα ανοίξει την καρδιά της όχι μόνο στους συμφοιτητές της αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο

Βιογραφικό: Η Μαρίνα Δανέζη έχει σπουδάσει θέατρο και μαθηματικά. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές. Έχει δουλέψει επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη και ως επιστημονική συνεργάτρια σε δύο ντοκιμαντέρ.

συντελεστές:σκηνοθεσία-σενάριο Μαρίνα Δανέζη
παραγωγή Άλκης Σδούγκος a.r.t.production

μουσική Γιώργος Λαγογιάννης-συγκρότημα φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό

Εγώ, παραδόξως, θα έχω ξυπνήσει και θα είμαι εκεί.

10.30 το πρωί. Δευτέρα 23 Ιουνίου.

Υπάρχουν και χειρότερα.

Το εργοστάσιο και το γιαπί.